Βραβεία Αυθεντικής Ελληνικής Κουζίνας®
Authentic Greek Cuisine Awards

Το σήμα ποιότητας-βραβείο για πρότυπα εστιατόρια που υποστηρίζουν & αντιπροσωπεύουν την “Αυθεντική Ελληνική Κουζίνα” παγκοσμίως!

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ-ΒΡΑΒΕΙΟΥ “ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ”

*** Φυσική απονομή στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ***΄Οροι & Προϋποθέσεις

Το σήμα ποιότητας-βραβείο ως εμπορικό σήμα (ελληνικό trademark): Βραβεία Αυθεντικής Ελληνικής Κουζίνας® ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ Απόφαση με αριθμό: ΕΞ 1482 / 25 -2 -2020 Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, χαρακτηρίζεται από υψηλή αξία και προσδίδει στην επιχείρηση που το φέρει καθοριστικό ρόλο.

Σαν σήμα ποιότητας-βραβείο το Βραβείο Αυθεντικής Ελληνικής Κουζίνας® Authentic Greek Cuisine Awards  με την ένδειξη GOLD AWARD αποτελεί ένα ισχυρό διαπιστευτήριο υψηλής ποιότητας για το εστιατόριο σε όλες τις κατηγορίες του όπως, σύγχρονα εστιατόρια, ταβέρνες, μεζεδοπωλεία, delicatessen εστιατόρια, εστιατόρια ξενοδοχείων & resorts. Δυνατότητα απόκτησης κάτω από όρους & προϋποθέσεις έχουν επιχειρήσεις εστίασης που εδρεύουν στην Ελλάδα, στην Κύπρο αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, μιας και ο ρόλος του σήματος-βραβείου συνδέεται με την άριστη εκπροσώπηση της αυθεντικής ελληνικής κουζίνας. Επομένως, πρόκειται για μια πιστοποίηση-διάκριση μεγάλης σημασίας που προάγει την ελληνική κουλτούρα, τον ελληνικό τρόπο ζωής και τα ελληνικά τοπικά αγνά προϊόντα ΠΟΠ, στην οποία διάκριση αυτή βάζει την σφραγίδα του ο παγκόσμιος οργανισμός Greek Taste Beyond Borders® GTBB με το μεγαλύτερο δίκτυο επαγγελματιών της γεύσης, απλωμένο σε κάθε σημείο του κόσμου.

Το υψηλών προδιαγραφών σήμα ποιότητας-βραβείο Βραβείο Αυθεντικής Ελληνικής Κουζίνας® Authentic Greek Cuisine Awards εφαρμόζεται και εντάσσεται στο πρότυπο σύστημα αξιολόγησης του Greek Taste Beyond Borders® GTBB, το οποίο στελεχώνεται από μέλη επαγγελματίες της εστίασης, όπως αναγνωρισμένους Έλληνες και ξένους διεθνούς φήμης Chef, γευσιγνώστες και διατροφολόγους. Επιπλέον στο ίδιο περιθώριο, ακολουθεί τα υψηλά standards και τη γραμμή φιλοσοφίας της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας των φυσικών πόρων μεταξύ άλλων. Το σήμα αυτό όπως και όλα τα υπόλοιπα σήματα του παγκόσμιου οργανισμού Greek Taste Beyond Borders® GTBB ενσωματώνονται στο ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο γαστρονομίας και γεύσης του οργανισμού που τελείται σε  πολιτιστικούς χώρους απαράμιλλης αισθητικής, συνδυάζοντας φυσικές απονομές, όπως και η τελευταία που έλαβε χώρα το 2021 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσία διεθνών προσωπικοτήτων και γαστρονομικών κέντρων, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του ΕΟΤ και του Δήμου Αθηναίων. Δείτε εδώ 

 

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ

-Προσεγμένοι χώροι με αισθητική που εμπνέουν & φιλόξενο περιβάλλον που σέβεται τον επισκέπτη. Χρειάζεται να προάγεται μέσω αυτών η ελληνική κουλτούρα όπως την έχουμε κληρονομήσει χωρίς αστοχίες.

-Ονομασία εστιατορίου όχι κοινότυπη και επαναλαμβανόμενη, αλλά εύστοχη & έξυπνη που ταυτίζεται με την ελληνικότητα, τον τόπο και την παράδοση ακόμα και αν είναι προσαρμοσμένη στην σύγχρονη εποχή.

-Οργανωμένη ηλεκτρονική εικόνα όπως ασφαλές website (που θα δεχτεί το σήμα) και ενημερωμένα social media. Θα χρειάζεται να ταυτίζονται αυτά με την γενικότερη φιλοσοφία που προάγει τις ελληνικές αυθεντικές-παραδοσιακές συνταγές.

-Ανώτερης ποιότητας γεύσεις δομημένες με βάση τη φιλοσοφία της Αυθεντικής Ελληνικής Κουζίνας: Μενού που προάγει τις ελληνικές συνταγές με σύγχρονο ή παραδοσιακό τρόπο (υποχρεωτική αναγραφή των ονομασιών των παραδοσιακών συνταγών στο μενού όπως πχ Μοσχαράκι γιαχνί ή Αρνάκι κλέφτικο στη λαδόκολλα κλπ.) Χρήση ελληνικών αγνών πρώτων υλών και προϊόντα ΠΟΠ στο μαγείρεμα. Αρκετές ελληνικές επιλογές σε οίνο & αποστάγματα. Αγνό παρθένο ελαιόλαδο στη διαδικασία παραγωγής των συνταγών και στα κρύα πιάτα. Αποφυγή ετοίμων γευμάτων ή αλοιφών στο μενού.

-Οικολογική συνείδηση και στάση απέναντι σε θέματα που σχετίζονται με τη βιώσιμη γαστρονομία όπως το food waste και τα βιολογικά προϊόντα.

-Κύκλος που ξεπερνάει τους 18 μήνες λειτουργίας.

*** Φυσική απονομή στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ***΄Οροι & Προϋποθέσεις

TAGS: ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ, ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

***** Στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ η απονομή για το 2022 *****

 

error: Content is protected !!