AUTHENTIC TASTE OF GREECE

AUTHENTIC TASTE OF GREECE

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΥΣΗΣ®

Το σήμα ποιότητας – βραβείο για την άριστη εκπροσώπηση της Αυθεντικής Ελληνικής Γεύσης στον κόσμο!

*ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ “ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΥΣΗΣ®” Απόφαση με αριθμό: ΕΞ7016/ 17-12-2020

Authentic Taste of Greece –  Βραβεία Αυθεντικής Ελληνικής Γεύσης®

 

Το σήμα ποιότητας – βραβείο για την αυθεντική ελληνική γεύση δημιουργήθηκε από τον παγκόσμιας εμβέλειας οργανισμό Greek Taste Beyond Borders® GTBB μετά από έρευνα, με σκοπό την άρτια  εικόνα προς τα έξω [θετική εξωστρέφεια προς την παγκόσμια αγορά] των ποιοτικών εκπροσώπων της ελληνικής γεύσης. Το πολύτιμο αυτό σήμα – βραβείο είναι έτοιμο να κοσμήσει τις συσκευασίες των προϊόντων, τις υπηρεσίες και όλα τα μέσα επικοινωνίας του κατόχου του, όπως ιστοσελίδες, prospectus , τους χώρους και ουσιαστικά να αποτελέσει ένα στρατηγικό certification award στην στήλη των επιτευγμάτων μιας επιχείρησης. Σχεδιάστηκε για τους παραγωγούς της ελληνικής αγοράς, τους κατασκευαστές καταναλωτικών προϊόντων που χρησιμοποιούν ελληνικές πρώτες ύλες, για τα ξενοδοχεία που προσφέρουν ελληνικές γεύσεις και ασπάζονται την αξία της ελληνικής φιλοξενίας σαν ιδεολογία, τα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο που βασίζονται στην ελληνική κουζίνα & τις αυθεντικές γεύσεις του τόπου μας, για τα αρτοποιεία & ζαχαροπλαστεία, καθώς και για τα καταστήματα delicatessen σε κάθε χώρα του κόσμου. Ο ρόλος του σήματος-βραβείου Authentic taste of Greece είναι δυναμικός και εύστοχος, με ξεκάθαρο επικοινωνιακό μήνυμα, ενώ παράλληλα δημιουργεί το τέλειο branding για τους κατόχους του, παρουσιάζοντάς τους στην παγκόσμια αγορά σαν κορυφαίους στο είδος των υπηρεσιών τους, κάτι που στα μάτια και την ψυχολογία των καταναλωτών ανά τον κόσμο λειτουργεί έξυπνα και συμπληρώνει την συνολική αξία! Το Authentic taste of Greece είναι η χρυσή διαπίστευση της αξίας των εκπροσώπων της ελληνικής γεύσης και ο στρατηγικός σύμμαχος στα ράφια της παγκόσμιας αγοράς ή στα taste locations σε κάθε μέρος του κόσμου. *Το σήμα προστατεύεται από αντιγραφείς σύμφωνα με τους νόμους του παγκόσμιου εμπορίου – trademark. Δημιουργήθηκε στις αρχές του 2019. Copyright 2019-2024 | Authentictasteofgreece.gr “ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΥΣΗΣ®”

Η επιτροπή:

Η επιτροπή απόδοσης του βραβείου είναι υψηλά καταρτισμένη και αποτελείται από διακεκριμένους Έλληνες chef & γευσιγνώστες με παγκόσμια δράση και από τα επίτιμα μέλη του GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB “board of assessors” που δραστηριοποιούνται σε διάφορα μέρη του κόσμου, εκτός της Ελληνικής επικράτειας.

Κριτήρια απόκτησης του σήματος – βραβείου:

-Η άριστη γεύση & ποιότητα του προϊόντος ή της υπηρεσίας. Να πληροί ήδη τις απαραίτητες προϋποθέσεις όπως ορίζονται από τη νομοθεσία του εμπορίου, των καταναλωτικών αρχών και ελέγχου τροφίμων, ανά τον κόσμο για την ασφαλή διακίνηση και την υγεία.

-Η ποιότητα της συσκευασίας (για τα προϊόντα) και η εταιρική ταυτότητα σαν συνολική εικόνα σύγχρονου branding για μια επιχείρηση του σήμερα, που αυτοσυστήνεται ως Ελληνική. Το κριτήριο αυτό έχει αναφορά επίσης σε κάθε επικοινωνιακό μέσον της επιχείρησης.

-Η 100% ελληνική συμπαγής πρώτη ύλη στη σύσταση για προϊόντα παραγωγής, πχ Ελιές, γαλακτοκομικά, μέλι, ζυμαρικά, λαχανικά, κατεψυγμένα αλιεύματα, αλίπαστα, χυμός. Η χρήση τουλάχιστον σε ποσοστό 80% για προϊόντα κατανάλωσης που έχουν υποστεί διεργασία πχ. καφές, σφολιατοειδή, μπισκότα, μαρμελάδα, οίνος, αποστάγματα, ζύθος, υπερτροφές, γλυκά, κονσέρβες κάθε τύπου και αναψυκτικά. Για τα εστιατόρια ή τα ξενοδοχεία που προσφέρουν πρωϊνό ή γεύμα-δείπνο η χρήση τουλάχιστον 5 ελληνικών προϊόντων (εκτός των ποτών) που θα αναγράφονται και στο μενού σαν επεξήγηση συνταγών, καθώς και τουλάχιστον 5 ελληνικών παραδοσιακών συνταγών ακόμα και σε αποδομημένη μορφή αρκεί να αναγράφονται επίσης στο μενού. Τα εστιατόρια θα πρέπει να αναγράφουν στο μενού τους ελληνικούς κωδικούς οίνου ή ζύθου. Στο μενού θα πρέπει να αναγράφεται η λέξη “Greek” ή “Greece”. Για τα καταστήματα delicatessen να υπάρχουν στα ράφια τους τουλάχιστον 10 ελληνικοί κωδικοί προϊόντων.

Η διαδικασία απόκτησης:

Η διαδικασία απόκτησης ξεκινάει από την συμπλήρωση της ειδικής ηλεκτρονικής φόρμας “πρώτης προσέγγισης” (βρείτε την πιο κάτω). Ακολουθεί η αξιολόγηση της επιτροπής, η οποία περιλαμβάνει και δοκιμή – επίσκεψη στην επιχείρηση (αν αυτό απαιτηθεί). Ολοκληρώνεται με την πληρωμή σχετικού προγράμματος e-marketing που συνδυάζει membership & ετήσια προβολή στο www.greektastebeyondborders.com ώστε ο κάτοχος του σήματος ποιότητας – βραβείου να έχει και διεθνή παρουσία στο διαδίκτυο στο πιο δυναμικό global business network του GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB. Άμεση & σύγχρονη διαδικασία πιστοποίησης – βράβευσης.

Από τον παγκόσμιο οργανισμό GREEK TASTE BEYOND BORDERS GTBB® πιστοποιήσεις-βραβεύσεις υψηλού κύρους για premium brand και τους εκπροσώπους της αυθεντικής ελληνικής γεύσης.

Για τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ βρείτε πληροφορίες εδώ

 

 

Δελτίο τύπου 19 Ιουλίου 2022

ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 4ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ 2022 ΤΟΥ GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ AMBASSADORS OF TASTE FOR THE GLOBAL GASTRONOMY® “4th ANNUAL GLOBAL LEADERS OF GASTRONOMY SUMMIT”

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συγκέντρωσε διεθνείς προσωπικότητες της παγκόσμιας γαστρονομίας σε μια μοναδική εκδήλωση του παγκόσμιου οργανισμού GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Αθηναίων. Το γνωστό ως Global Taste Conference ολοκληρώθηκε σε δύο ημέρες, 12 Ιουλίου 2022 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και 13 Ιουλίου 2022 στο πολυτελές Grand Hyatt Athens (Υποστηρικτής του GTBB και του Παγκόσμιου Συνεδρίου Ελληνικής Γαστρονομίας) όπου και έγινε η απόδοση του closing ceremony με ειδική press conference.

Μάθετε εδώ

Δελτίο τύπου 4 Ιουλίου 2021

Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ ΣΤΕΦΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ | ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΥΣΗΣ® AUTHENTIC TASTE OF GREECE

Η απονομή έγινε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στο περιθώριο του παγκόσμιου συνεδρίου 3rd GLOBAL TASTE CONFERENCE – AMBASSADORS OF TASTE FOR THE GLOBAL GASTRONOMY® ATHENS GREECE υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και του Δήμου Αθηνών, όπου συμμετείχε σαν διοργανωτής το Greek Taste Beyond Borders® GTBB και το AUTHENTIC WORLD TASTE® AWT organization.

Μάθετε εδώ